online cursus

“Te Gek Hondenleven”

Maak het leven van jouw hond nog leuker binnen 1 maand.

Haal meer uit het leven van je hond.

In de curus “Te Gek Hondenleven” staat het gelukkige, gezonde leven & de band met jouw hond voorop. Alle cursusmodules zijn opgesteld vanuit mijn expertise als dierenarts en ook vanuit mijn persoonlijke liefde voor honden.

Ja, ik wil ook beginnen met de cursus >

Huis

Ideale woonplek

Weet hoe jij de fijnste woonomgeving voor jouw hond creëert.

Huis

Slim besparen

Leer hoe je slim kunt besparen op (medische) kosten voor jouw hond.

Huis

Honden APK

Zo houd je de gezondheid van jouw hond simpel in de gaten met mijn medische checklist.

Huis

Online vragenuren

Stel al je vragen over jouw hond tijdens één van mijn online vragenuren.

cursus modules

Wat ga ik leren?

Of je nu al een ervaren hondenliefhebber bent… of net je allereerste pup hebt. Deze cursus is voor iedereen die zijn of haar hond als een volwaardig gezinslid ziet. Deze cursus is uniek, omdat het vanuit een medische oogpunt is opgesteld, waarbij er tegelijkertijd rekening wordt gehouden met de praktische en fun kant van de cursus. Hierdoor wordt de cursus superleuk om te doen en blijft het lekker luchtig.

medisch gevalideerde cursus

100% hondvriendelijk

Achtergrond Huisdieren Academy
detail neusstuk

MODULE 1: Creëer de meest veilige en gezonde leefomgeving voor jouw hond. Vaak wordt de leefomgeving ingericht vanuit het baasje en niet vanuit het belang van de hond. 

Je leert onder andere:

 • Wat is de beste slaapplek voor jouw hond?
 • Welke kamerplanten zijn giftig?
 • Hoe kan je de tuin het beste inrichten?
zijaanzicht Medinos neusspoeler op het gras

MODULE 2: Honden houden van eten en de schappen in de supermarkt staan er vol mee. Alleen niet al het eten is goed voor jouw hond. Weet jij wat het beste voer is?

Je leert onder andere:

 • Welk voor is het meest geschikt?
 • Welke snacks zijn veilig voor mijn hond?
 • Wat zijn de feiten en mythen over versvlees?
zijaanzicht handgreep Medinos neusspoeler

MODULE 3: Een gezond gewicht is essentieel voor een goede gezondheid van jouw hond. Zo’n 30-50% van de honden in Nederland is te zwaar. Heeft jouw hond een gezond gewicht?

Je leert onder andere:

 • Heeft mijn hond een gezond gewicht?
 • Hoe kan ik zelf een gewichtscheck uitvoeren?
 • Hoe kan ik mijn hond gezond laten afvallen?
detail neusstuk

MODULE 4: Renspellen, denkspellen of behendigheid. Krijg in deze module inspiratie voor spelletjes, zodat de band met je hond nog beter wordt.

Je leert onder andere:

 • Waar je de mooiste wandelroutes vindt.
 • Hoe jij je hond nieuwe spellen kunt aanleren.
 • Welke spellen geschikt zijn voor jouw hond.
zijaanzicht Medinos neusspoeler op het gras

MODULE 5: Honden communiceren met elkaar door het gebruik van lichaamstaal. Veel signalen zijn heel subtiel. Daarom worden ze vaak door de mens niet opgemerkt.

Je leert onder andere:

 • De betekenis van verschillende signalen.
 • Hoe je een conflictsituatie op tijd inschat.
 • Hoe jij je hond nog beter kunt begrijpen.
zijaanzicht handgreep Medinos neusspoeler

MODULE 6: Een goede verzorging van je hond is essentieel voor een goede gezondheid. Denk hierbij aan het poetsen van de tanden, nagels knippen of de verzorging van de vacht. 

Je leert onder andere:

 • Welke vachtverzorging je hond nodig heeft.
 • Hoe jij de tanden van je hond kunt poetsen.
 • De beste nagelverzorging voor je hond.
detail neusstuk

MODULE 7: Om jouw hond zo gezond mogelijk oud te laten worden is het belangrijk gezondheidsproblemen bij je hond zo snel mogelijk op te merken. 

Je leert onder andere:

 • Gezondheidskwalen bij je hond te herkennen.
 • Hoe je (medische) kosten kunt besparen.
 • Het belang van vaccineren & ontwormen.
zijaanzicht Medinos neusspoeler op het gras

MODULE 8: Reizen met je hond is steeds normaler geworden. Wil jij goed voorbereid op reis, zodat jij en je hond op alles zijn voorbereid? Dan kun je pas echt ontspannen van je vakantie.

Je leert onder andere:

 • Wat je moet regelen als je samen op reis gaat.
 • Welke spullen neem je mee op reis?
 • Wat zijn de beste landen voor je hond?
zijaanzicht handgreep Medinos neusspoeler

MODULE 9: Na de aanschaf van een hond is het verstandig om een dierenarts te zoeken. Zo weet je dat jouw hond altijd de nodige zorg krijgt. Maar hoe vind je een wederzijdse klik?

Je leert onder andere:

 • Hoe je een dierenarts vindt die bij je past.
 • Hoe je een spoedgeval kunt herkennen.
 • Wat je moet doen bij een spoedgeval.
introductieprijs

Wat krijg ik allemaal?

Complete pakketprijs: €300,-

 • 9 uitgebreide cursusmodules met meer dan 3 uur aan video’s, tientallen informatieve afbeeldingen en documenten
 • Toegang tot de online vragenuren voor al je hondenvragen
 • Instructieboek ‘Te gek hondenleven’
 • Verschillende oefeningen om de band met je hond nog hechter te maken
 • 6 maanden toegang tot het online gedeelte + online vragenuren
 • Na succesvolle afronding van de cursus ontvang je een digitaal certificaat
garantie

Test het zelf

Ben je niet tevreden binnen 10 dagen? Dan krijg je jouw geld zonder opgaaf van reden terug. Op deze manier loop je dus géén enkel risico en weet je zeker dat de cursus waardevol gaat zijn voor jou en jouw hond.

recencies

Wat anderen zeggen

“Nooit verwacht dat deze cursus zo leerzaam zou zijn. Bedankt Wietske!”

“Geweldige cursus om te doen, bovenverwachting leerzaam.” 

 

Peter: “In januari heb ik mijn eerste hond aangeschaft. Ik merkte al snel dat ik veel vragen had en twijfelde of ik het wel goed deed. Toen ik werd getipt door een vriendin over deze cursus werd ik gelijk enthousiast. Het is een complete cursus, waardoor mijn zelfvertrouwen enorm is toegenomen! Hierdoor is de band met mijn hond nog sterker geworden en sta ik met een zelfverzekerd gevoel in het leven.”

Peter S.

Amsterdam

“Ik was zo blij met die vragenuren, dat heeft me zo geholpen.” 

 

Sofie: “Ik heb al jarenlang honden gehad, dus ik zou mijzelf wel omschrijven als een ervaren baasje. Ik kwam via een blog van de Huisdieren Academy op deze cursus terecht. Door de overzichtelijke en laagdrempelige benadering voelde ik mij helemaal op mijn gemak. Ik had nog wat vragen tijdens de cursus opgeschreven, die ik gelijk kon stellen tijdens het vragenuurtje.”

Sofie M.

Den Haag

“Fijn dat ik eindelijk al die checks bij m’n hond zelf kan doen!” 

 

Marja: “Ik had voorheen nog nooit gehoord van een APK bij de hond. Ik was dan ook erg nieuwsgierig! Tijdens deze cursus werd ik stap voor stap meegenomen in hoe ik zelf de gezondheid van mijn hond in de gaten kan houden. Hierdoor leerde ik hoe ik de tanden van mijn hond kan poetsen, zodat hij niet jaarlijks onder narcose gereinigd hoeft te worden. Superfijn!”

Marja G.

Apeldoorn

steun mee

Goede doelen

Met elke cursus die ik verkoop, help jij mee aan een betere wereld en mijn droom. Mijn droom bestaat uit het inzetten van mijn kennnis voor het verbeteren van het leven van wilde dieren en de natuur. Ik wil mijzelf graag inzetten bij bestaande & nieuwe projecten in het buitenland, zodat alle dieren in de wereld gelukkig & gezond oud kunnen worden. Mocht het zover zijn, dan wil ik hier  graag blogs en video’s over maken zodat jij ook mijn avonturen kan volgen. Ik hoop dat we samen op deze manier iets moois kunnen terugdoen voor de wilde dieren in de wereld.

1. Wildlife dieren beschermen en redden in wildlife parken.

2. Behoud van natuur en wilde dieren in Indonesië.

FAQ

Veel gestelde vragen

Hieronder staan de meest gestelde vragen over deze cursus. Mocht je vraag hier niet bij staan, dan kan je altijd via het contactformulier een bericht aan ons sturen.

Is de 'Te gek hondenleven' cursus voor elke hondeneigenaar geschikt?

Ja. De cursus is geschikt voor alle baasjes van Nederland en geld voor ieder hondenras. De leeftijd van je hond is niet van belang, deze cursus is namelijk geschikt voor zowel jonge als oude honden. Het enige wat je nodig hebt is een hond en energie om jouw tijd in te ruilen ten behoeve van een gezonder hondenleven.

Wat krijg ik allemaal bij de cursus?

Met deze cursus mis je niets. In de prijs die je betaald zit het complete pakket. Dit pakket bestaat uit een interactief werkboek, 9 modules (met video’s, afbeeldingen en teksten), quizvragen en vragenuurtjes op het cursusplatform. Op deze manier krijg jij de mogelijkheid om alle vragen te stellen die jij wilt. 

Kan ik de cursus ook delen met andere hondeneigenaren?

Nee. De cursus is persoonsgebonden. Dit betekent dat de cursus door 1 persoon gebruikt kan worden. Wel krijg je toegang tot de Huisdieren Academy Community. Hierbij kun je vragen stellen aan mij en andere hondenliefhebbers.

Wat zijn de voorwaarden van de 'Niet tevreden = Geld terug' garantie?

Ik ben ervan overtuigd dat deze cursus jou en je hond kan helpen. Maar… mocht jij hier toch anders over denken, dan sta ik hier natuurlijk ook helemaal voor open. Als de cursus voor jou niet waardevol is, krijg jij je geld terug. Hiervoor wordt een termijn van 10 dagen aangehouden. 

Is de cursus diervriendelijk opgesteld en gemaakt?

Ja. Om de cursus te volgen heb je geen diploma nodig. De cursus is laagdrempelig en geschikt voor alle leerniveaus. Dit maakt de cursus geschikt voor iedereen die van zijn/haar hondt en graag wil bijdragen aan een gelukkig & gezond hondenleven.

Hoe meld ik me aan voor de vragenuren?

De vragenuurtjes vinden 1x per 2 weken plaats. De datum wordt aangegeven in het cursusplatform. Daarnaast ben je vrij om je vragen via het forum op het cursusplatform of via de mail van de Huisdieren Academy te stellen. 

Twijfel je nog?

Tot nu toe zijn de klanten zijn zeer positief over de ‘Te gek hondenleven’ cursus en hebben zij er veel baat bij. Ik gun jou en jouw hond deze positieve ervaring ook en daarom mag jij deze cursus uitproberen voor 10 dagen. Mocht je om welke reden dan ook niet tevreden zijn, dan krijg je het geld van de cursus van mij terug. Met als enige voorwaarde dat je maximaal 3 complete modules hebt bekeken van de cursus.

10 dagen proberen